Archive for August, 2011

De la Arad la Roşia Nouă via Aiud, Cicir – Mîndruloc, Şiria şi Ghioroc – Cuvin

Da, da, ştiu!!!

Sunt vinovată până la sânge !!!

Nu am mai scris nimic pe blog de o grămadă de vreme în ciuda faptului că ba unul dintre voi, ba vreun părinte abonat la newsletter, ba vreun colaborator îndepărtat cu care mă întâlneam prin cineştiece colţ de ţară îmi aminteau cât puteau ei de discret că…nu am mai scris nimic demult!

Aşa este!

Doar că, mi-e teamă că am dezvoltat în vara asta o mică şi simpatică fobie de calculator, în orice formă s-ar găsi acesta şi de internet cu toate cele ale lui. Aş face orice, ORICE, doar să nu deschid  calculatorul! (ca să vezi cum se schimbă omu’, eu, care spuneam într-un timp că viaţa mea este pe online :D… Life is a funny thing!)

Dar să trecem peste fobii şi peste obstacole! Trebuie să scriu aşa că scriu 🙂

Doar că nu voi scrie acum, aşa cum ar fi normal despre toate L.A.V!- urile de vară care au fost extraordinar de frumoase. Las lucrurile (încă) să se decanteze şi, în zilele friguroase de iarnă am să am plăcerea reamintirii prin scris. Mă mai răbdaţi? 🙂 Voi scrie atunci despre excursia de la Aiud şi mănăstirea Dumbrava, despre L.A.V!-ul de la Şiria şi cetatea ei, despre L.A.V!- ul de la Cuvin/Ghioroc – biserica cu părintele ei primitor, dealurile viilor şi, evident, lacul cu aferenta bălăceală.

Pun doar câteva poze din L.A.V!- ul de la Cicir/Mândruloc, ca să fac în ciudă celor ce au lipsit, evident, nemotivat 🙂

La Cicir am mers cu tramvaiul de ora 8 şi i-am avut cu noi, pentru prima, dar, sper eu, nici pe departe ultima oară, pe Andrei Anania şi pe cokeraşul lui, Coco.

Am împânzit cele două localităţi cu fluturaşi antiavort.

Apoi am pornit-o peste câmp spre lac.

Unde, evident, ne-am bălăcit 🙂

Apoi am mers în splendidul lan de floarea soarelui…

 

Am şi eu o poză cu grupul 🙂 (Evenimentul de grup a fost că Georgiana l-a adus cu ea pe fratele ei, George. Fumător. Care, nefiind în stare să se ţină după noi cu înotul, a început să regrete că e fumător 😀 E neplăcut să te faci de râs în faţa fetelor, nu? :)…)

Aşa e că vă pare rău că nu aţi fost cu noi??? 🙂

Adevărul este că a fost o zi superbă. În zilele următoare, grupul L.A.V!-iştilor putea fi recunoscut cu mare uşurinţă: eram toţi ultramega pârliţi de soare pe nas! :))

…………………………………………………….

 

Acum un pic despre tabăra de peste 3 (trei!) zile.

E duminică seara şi lumea începe să se agite, dar grupul este încă în formare.

Ultima strigare, aşadar: 200 de lei – 10 zile de muncă! Mega ofertă! De obicei primeşti bani, dacă munceşti, nu dai :)) Tabăra L.A.V! este un pic pe dos. Da, aşa pare. Dar mai fericit este a da decât a lua!

Ca să nu o mai lungesc, mâine, 29 august, după Paraclisul Maicii Domnului de la bisericuţă cu începere de la ora 18:00, în curte, pe iarbă, facem şedinţa de dinaintea plecării.

Acolo aşteptăm, eu împreună cu Anania, toţi doritorii. Discutăm detalii tehnice şi non tehnice. Una peste alta, vă îndemn să vă faceţi bagajele! Cei care nu mi-aţi adus carnetele de elev, cu carnete cu tot!

Hai, să plecăm odată! 🙂


Share
Sunday, August 28th, 2011 Articole 1 Comment

Tabăra L.A.V! – tabără de muncă, duhovnicie şi dragoste – 1-10 septembrie 2011

Tabăra L.A.V!- 1-10 septembrie 2011 – Roşia Nouă, judeţul Arad

Era normal că vom merge şi într-o tabără în vara aceasta. Iată mai multe amănunte despre tabără, amănunte pe care mulţi dintre voi le aşteaptă de multă vreme, deja.

Tabăra se va desfăşura într-un mic şi apropiat nouă, arădenilor, colţ de rai: satul Roşia Nouă.

Vă recomand să intraţi pe http://domuscaritatis.ro unde veţi găsi poze atât cu peisajul cât şi cu locaţia viitoarei noastre tabere.

Aflat la doar 100 de km de Arad, acest sat este aproape părăsit şi are, evident, nevoie de o infuzie sănătoasă de sânge proaspăt şi veselie veritabilă, de rugăciune multă şi de muncă pe măsură.

Tabăra L.A.V! se va conduce după două motto-uri:

,, Cine a ridicat munca până la iubire, acela a coborât raiul pe pământ. Trăieşte între oameni ca şi cu sfinţii în cer.“

şi

’Plăcerea e molipsitoare!’

ambele aparţinându-i admirabilului etnolog, geograf şi pedagog român Simion Mehedinţi Soveja, a cărui carte “Altă creştere – şcoala muncii” îmi permit să o recomand tuturor părinţilor, sau celor ce doresc să devină părinţi.

Vă place să munciţi? – e o întrebare pe care mă feresc să o pun adulţilor din jur. De ce? Pentru că majoritatea dintre ei nu au ridicat munca la rang de iubire.

Vă place să munciţi, dragii mei tineri L.A.V! ?

Eu zic să nu-mi răspundeţi decât după tabără 🙂

În primele zile ale lui septembrie vom aduna la Roşia Nouă vreo 20-25 de tineri frumoşi şi, timp de 10 zile (care vor fi, ştiu, foarte scurte) vom învăţa …să muncim cu dragoste, din dragoste, pentru dragoste. Vom învăţa să ne iubim pe noi înşine şi să muncim pentru noi înşine. Vom învăţa să îl iubim pe cel de lângă noi şi să muncim pentru el. Vom învăţa să Îl iubim pe Dumnezeu şi să lucrăm pentru el. Vom prinde drag de rugăciune, drag de verde, drag de animale, drag de oameni. Vom învăţa…vom munci…vom râde…vom descoperi multe lucruri despre noi înşine.

Nu am să dezvălui prea multe din programul pe care azi l-am pus pe hârtie pentru că, în mare măsură, vă va surprinde şi eu exact asta şi doresc 🙂

Deja pe lista celor ce vor fi acolo se numără 3 oameni – 2 băieţi şi o fată – care au refuzat câte o tabără la mare, uneori gratuită, ca să vină cu noi. Faţă de ei am deja un mare respect, amintindu-mi că “pe vremea noastră” nu ne puteam imagina distracţie mai de dorit decât mersul la mare.

Ce ar mai fi de spus?

Câteva amănunte “picante” (pentru cei care şi-ar putea da drumul imaginaţiei şi chiar nu s-ar potrivi deloc cu realitatea):

Seria “NU”

1. nu va fi semnal la telefon.

1.1 nu va fi nici picior de internet

1.2. nu va fi nici o aromă de televiziune

2. nu va exista bucătăreasă/menajeră/slujnică de orice fel

3. nu se vor admite ţigări şi alcool. vom răbda, însă, eventualele toane şi irascibilităţi ale celor dependenţi, dar nevoiţi să treacă prin dezintoxicare şi inevitabilul sevraj.

3.1. nu se vor admite căşti în urechi. vom răbda, însă, eventualele toane şi irascibilităţi ale celor dependenţi, dar nevoiţi să treacă prin dezintoxicare şi inevitabilul sevraj.

Seria “DA”:

1. vom fi liberi cu adevărat (ocazie cu care vom învăţa ce este aceea “libertate”)

2. vom învăţa să muncim, să apreciem munca altora cu sinceritate

3. vom râde

Tabăra L.A.V! nu va fi o tabără obişnuită pentru oameni obişnuiţi. Tabăra L.A.V! nu va fi o tabără comodă sau a comodităţii.

NU vom sta cu burta la soare, asta o puteţi face şi singuri.

NU vom vizita în scop turistic prea multe “obiective”, asta o faceţi cu părinţii voştri.

NU veţi învăţa chestii inutile pe care este evident că nu le veţi folosi niciodată.

Tabăra L.A.V! vă va da libertate! Libertatea de a creşte: de a creşte liber, în spirit, în intelect şi fizic.

Tabăra L.A.V! vrea să te ajute, tinere, să îţi dai seama cine eşti cu adevărat şi, mai ales, să te ajute să devii tu însuţi, cea mai bună variantă a ta de OM! de ROMÂN! de chip minunat al lui Dumnezeu!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

…………

p.s. Cei care încă nu s-au înscris şi vor o fişă de înscriere, o pot solicita şi pe mail. la fel, orice alte detalii. Data limită a înscrierilor  13 august 2011.

 

 

Share
Wednesday, August 3rd, 2011 Articole 3 Comments


Anunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!