Archive for March, 2013

Şi a fost MARŞUL PENTRU VIAŢĂ Arad 23 martie 2013

Afis Mars

Marşul pentru Viaţă – Arad
23 martie 2013
orele 12:00
    La chemarea a două organizaţii ortodoxe din Arad, Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, în jur de 400 de oameni, copii, adulţi sau bătrâni, fără să-i socotim pe cei din burtică, s-au adunat sâmbătă, 23 martie 2013 la Marşul pentru Viaţă, ediţia a II-a la Arad.
    După ce prognoza meteo părea de-a dreptul ireală în ziua precedentă, când, deşi afară era lapoviţă şi temperaturi cu minus, se prognoza pentru sâmbătă soare şi temperaturi pozitive, Dumnezeu şi-a arătat prezenţa tainică la Marşul pentru Viaţă, luminând cu soarele cald întreaga zi.
    Trotuarele s-au uscat, aerul a devenit cald iar oamenii s-au adunat, cu zâmbete pe chipuri.
    Marşul a pornit cu copii în frunte purtând pancarde făcute de mânuţele lor.
Un grup de preoţi curajoşi a onorat cu prezenţa această ediţie.
    Coloana de manifestanţi, deosebit de numeroşi, a blocat traficul pe centrul Aradului, dar şoferii s-au arătat înţelegători, primind din mâna câtorva tinere fete fluturaşi cu informaţii care s-ar putea să le salveze vieţile viitorilor urmaşi.
    La spitalul Matern din Arad, manifestanţii au umplut strada şi au spus rugăciuni atât pentru sufletele copiilor care au fost ucişi acolo de-a lungul timpului, cât şi pentru tot personalul medical, spre trezirea conştiinţelor lor.
    După clipele impresionante în care am depus coroana de flori la uşa unde se comit avorturile şi am aprins câteva lumânări, ne-am continuat procesiunea spre noua catedrală ortodoxă “Sfânta Treime”.
    Acolo, la fel ca în anul precedent, am aprins o cruce de lumânări şi am avut un moment de rugăciune, în care, parcă o linişte suprafirească a coborât peste oraş. După ce sunetul cântărilor s-a pierdut în atmosferă, pentru câteva clipe nesfârşite, nici unul dintre cei prezenţi nu s-a clintit. Am fi vrut să mai stăm, poate, pe treptele catedralei, să stăm împreună în acea stare de rugăciune comună, puternică, încercând să unim cerul cu pământul şi să primim iertare de cele deja săvârşite şi putere să facem de acum încolo doar Binele.
    Marşul pentru Viaţă se doreşte a fi atât un semnal de alarmă pentru tot răul făcut de flagelul avorturilor în România, dar, mai ales, o clipă de lumină pentru societatea românească atât de îndepărtată de Dumnezeu, o clipă în care să se poată întrezări, poate, strălucireaGrup1La catedrala din privirea copiilor care au avut incredibila şansă de a se naşte.
Nădăjduim să ne vedem, la anul, mult mai mulţi, mai puternici, mai luminoşi!
cu dragoste,
de la Arad,
Anamaria Jitea
www.alegeviata.org

La plecareAndreiCap coloanaColoana matern

RomaniaMama multumesc

Share
Tuesday, March 26th, 2013 Articole 2 Comments

Marşul pentru Viaţă – Arad 23 martie 2013

Preiau, fără prea multe comentarii articolul de pe actualităti-arad.ro, pentru că e surprinzător de bine scris, corect ca informaţie şi merită să fie citit.

Voi reveni cu păreri, impresii şi poze peste vreo două zile, încercând să fac o radiografie cât mai corectă a manifestărilor închinate vieţii.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Aproximativ 400 de persoane, printre care și copii, au participat, sâmbătă, la „Marșul pentru viață“, organizat în centrul Aradului, cerând interzicerea avorturilor.

Participanții la marș s-au adunat în Piața „Avram Iancu“, după care au plecat spre Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Salvator Vuia“.

Unii dintre cei care au participat la acțiunea de sâmbătă au afișat pancarte cu mesaje precum: „Stop avortului“, „Ocrotiţi viaţa de la concepţie!”, „Stop avortului, viaţa are prioritate”, „Mamă, îţi mulţumesc că trăiesc”, „Regret că am făcut avort”, „Avortul – o crimă împotriva umanităţii”, „Un avort egal o crimă”, „Adevăraţii doctori nu ucid copiii”, „Orice inimă are dreptul să bată”.

De asemenea, alți participanţi la marş au purtat icoane cu Fecioara Maria şi pruncul Iisus şi au fost împărţiți trecătorilor fluturaşi cu mesaje împotriva avortului.

La Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Salvator Vuia“, un tânăr a depus o coroană de flori, cu inscrpția: „În memoria copiilor avortaţi”. De asemenea, au fost aprinse zeci de lumânări și s-a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru”.

Marşul a continuat apoi prin centrul Aradului, până la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, de la Podgoria.

Pe platoul din faţa Catedralei a fost formată o cruce din lumânări, a fost depusă o coroană de flori şi s-au cântat pricesne închinate Maicii Domnului.

Organizatorii marşului au spus că prin această acţiune au dorit să tragă un semnal de alarmă asupra numărului mare de avorturi care se fac, atât în Arad, cât şi în ţară.

„Aradul este la a doua ediţie a «Marşului pentru viaţă», manifestare care se desfăşoară concomitent în peste 25 de oraşe din România. Scopul acestei manifestaţii este de a trage un semnal de alarmă faţă de societatea civilă, faţă de clasa politică în special, referitor la dramatica scădere demografică pe care o traversează România, cu implicaţii extraordinar de importante pe termen lung. Faptul că încă în România, după 23 de ani de la Revoluţie, tolerăm această crimă legală, care este avortul, faptul că nimeni nu vorbeşte despre contracepţie ca fiind o altă formă a unui avort, duce la mari dezechilibre în ceea ce priveşte populaţia şi viitoarea dezvoltare a ţării noastre. Ne-am adunat ca să spunem că ar fi cazul să oprim avorturile, să declarăm România ca fiind un stat creştin, să declarăm şi să apărăm dreptul copilului, încă din momentul concepţiei, dreptul lui de a trăi, de a se naşte, şi prin aceasta dreptul lui de a avea o viaţă frumoasă şi decentă în această ţară”, a spus Ana Maria Jitea, reprezentantul fundaţiei „Ieromonah Arsenie Boca” şi coordinator al campaniei „Alege Viaţa” de la Arad.

Organizatorilor marşului de la Arad au fost Fundaţia „Ieromonah Arsenie Boca” şi Asociaţia „Brâncoveanu”, cărora s-au alăturat preoţi, profesori de la Facultatea de Teologie a Universităţii “Aurel Vlaicu”, actori şi regizori ai Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, dar cadre didactice de la unități de învățământ din oraş.

Anul acesta, 26 de orașe și 3 sate din România au organizat „Marşul pentru Viaţă”.

Organizatorii marșului de la Arad au spus că intenționează să picheteze, luni, clinicile din oraș, unde se fac avorturi.

text&foto: actualitati-arad.ro

http://www.actualitati-arad.ro/2013/03/23/sute-de-persoane-la-marsul-pentru-viata-de-la-arad/

Share
Saturday, March 23rd, 2013 Articole No Comments

Cu dragoste, de la ştiţi voi CINE:)

 

Astăzi e vineri, 22 Martie 2013.
Soarele răsare la 6:33 am și apune la 6:47 pm.

Temperatura acum: 2˚C
Starea vremii: moderat ploaie
Vânt: 27.36 km/h dinspre NV
Presiune: 982.05 mb
Umiditate: 100 %

Acum in Arad: 2˚C

Prognoza meteo pe 10 zile

<-15 -10 -5 0 5 10 15 20 25 30 35+
Ziua Noaptea
Vineri, Martie 22 Max: 3˚C – Min: -5˚C
ploaie / ninsoare / vant
Sanse de precipitatii: 70%
Vant: 35 km/h dinspre NV
Umiditate: 95%5
partial innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 21 km/h dinspre NNV
Umiditate: 86%29
Sambata, Martie 23 Max: 3˚C – Min: -4˚C
insorit
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 16 km/h dinspre N
Umiditate: 65%32
partial innorat
Sanse de precipitatii: 0%
Vant: 16 km/h dinspre NNE
Umiditate: 82%29
Share
Friday, March 22nd, 2013 Articole 2 Comments

Parlamentarilor şi politicienilor arădeni

Bună ziua stimată doamnă şi stimate domn,
Dorim să vă aducem la cunoştinţă două acţiuni civice ale unor asociaţii din Arad, Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, acţiuni faţă de care vă solicităm luarea unei poziţii clare.
Este vorba despre Ziua de Doliu Naţional în Memoria Pruncului Nenăscut, din data de 22 martie 2013 şi de Marşul pentru Viaţă din data de 23 martie 2013.
Problema scăderii demografice din România nu mai poate fi trecută sub tăcere.
Cele peste 20.000.000 de avorturi înregistrate oficial din 1958 până în prezent nu mai pot fi ignorate din nici un punct de vedere: nici moral,  nici politic. Avortul nu ucide doar un om, ucide o naţiune.
Vă solicităm, în mod public, luarea unei poziţii referitoare la această crimă legală tolerată în România: avortul şi contracepţia. Este viaţa omului valoroasă şi trebuie protejată din momentul concepţiei, sau nu?
Vă rugăm să ne transmiteţi, în calitatea de aleşi ai noştri, ai arădenilor, poziţia dumneavoastră faţă de acest subiect, atât politic cât şi personal.
Considerăm că ar trebui să vă pese.
Vă solicităm promovarea unei legislaţii care să protejeze viaţa de la concepţie, spijinirea familiei naturale şi încurajarea natalităţii. În acelaşi timp, elaborarea unui plan de educaţie publică împotriva avorturilor, o educaţie pentru viaţă.
Aşteptăm cu deosebit interes răspunsul dumneavoastră,
noi, în calitate de votanţi arădeni şi de creştini ortodocşi interesaţi de supravieţuirea neamului din care facem parte.
Share
Thursday, March 21st, 2013 Articole No Comments

Subiectul zilei la InfoTV

Share
Tuesday, March 19th, 2013 Articole No Comments

Petiţie

Petiție
Adresată de cetățenii din orașele României, organizatori și participanți la Marșul pentru Viață, autorităților:
Președinților camerelor Parlamentului, domnii Crin Antonescu și Valeriu Zgonea,
Prim-ministrului Guvernului, domnul Victor Ponta,
Deputaților și senatorilor, tuturor politicienilor
Excelențele voastre,
Având în vedere situația îngrijorătoare a avortului și a natalității, precum și degradarea instituției familiei în România, vă solicităm să luați în considerare următoarele fapte:
1. Știința dovedește că, încă din momentul concepției, o femeie devine mama unei ființe umane depline, unice și irepetabile.
2. Avortul implică moartea crudă și violentă a unei ființe umane.
3. Avortul are întotdeauna două victime: copilul care moare și mama care suferă în urma avortului.
4. Avortul este o industrie multinațională, din care beneficiază foarte puțini oameni, cu prețul morții a foarte mulți. Adesea, statul finanțează avortul din bani publici.
5. În România este permisă eliminarea prin avort a acelor ființe umane care nu au împlinit 14 săptămâni de viață, precum și a celor care nu îndeplinesc anumite condiții de „calitate”.
6. Numărul ființelor umane ucise prin avort în România în ultimii 50 de ani îl depășește pe cel al cetățenilor români acum în viață.
7. Perpetuarea actualei situații va duce la imposibilitatea redresării economice, la prăbușirea sistemelor de pensii și îngrijiri medicale și, în termen de câteva generații, la dispariția națiunii române.
De aceea, vă solicităm ferm:
1. Să promovați o legislație care protejează viața de la concepție și familia naturală.
2. Să sprijiniți substanțial și coerent femeile însărcinate, mamele și familiile numeroase.
3. Să promovați un plan complet de educare publică împotriva avortului, în toate domeniile și, în particular, în acelea legate de sănătate și educație.
4. Să promovați adopția ca alternativă la avort.
5. Să stopați finanțarea din bani publici a oricărei proceduri care amenință viața umană, în orice stadiu s-ar afla aceasta.
Prin prezenta petiție, ne declarăm gata să colaborăm cu dvs. pentru atingerea obiectivelor menționate.
Semnează, împreună cu participanții la manifestația națională anuală „Marșul pentru Viață”  din orașele României, mai multe organizații non-guvernamentale.

Share
Monday, March 18th, 2013 Articole No Comments

Spot de promovare a Marşului pentru Viaţă Arad – 23 martie 2013

 

Share
Saturday, March 16th, 2013 Articole No Comments

Comunicat de presă – Ziua de Doliu şi Marşul pentru Viaţă 2013

Alege Viaţa! Vino la „Marşul pentru Viaţă”! 

 – Comunicat de presă –

 

Vineri 22 martie 2013 şi sâmbătă 23 martie 2013, se vor desfăşura în Arad două manifestări complexe pro viaţă.

Vineri 22 martie 2013 în cadrul Zilei Naţionale de Doliu în Memoria Pruncului Nenăscut, vom comemora cele peste 20.000.000 de victime ale avortului înregistrate oficial în România.

Sâmbătă 23 martie 2013 în România se va desfăşura cea de-a treia ediţie naţională a „Marşului pentru Viaţă”, Aradul afându-se la cea de a doua participare.

Scopul acestor manifestări constă în conştientizarea românilor referitor la impactul pe care avortul îl are asupra întregii societăţii şi afirmarea dreptului la viaţă al omului din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi susţinerea familiei formată dintr-un bărbat şi o femeie, ca temelie a unei societăţi sănătoase şi prospere.

În Arad, Marşul pentru Viaţă este la a doua ediţie, organizat de Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca, Asociaţia Brâncoveanu şi Domus Caritatis în parteneriat cu Campania de Informare “AlegeViaţa!”

Avortul este o crimă care ne afectează pe toţi în egală măsură. Declinul demografic, marasmul economic şi decăderea morală a naţiunii române nu sunt decât o consecinţă  a milioanelor de avorturi din ultimii 23 de ani.

Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu mai fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a realizării ei profesionale ori a bunăstării familiei.  De aceea, organizatorii consideră că femeile au dreptul să fie sprijinite personal, dar şi familia să fie încurajată pe plan social şi politic prin promovarea unor legi care să încurajeze natalitatea.

În contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene şi suferă o degradare accentuată a importanţei familiei în viaţa socială, România se condamnă singură la dispariţie.

Aproximativ 20 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1958 până în prezent. Un număr foarte mare de femei şi familii suferă de pe urma consecinţelor fizice, psihice şi sufleteşti ale avorturilor.

Vineri 22 martie 2013 vom purta la rever o panglică de doliu în amintirea copiilor ce nu au avut şansa de a se naşte.

Sâmbătă 23 martie 2013 ne vom întâlni la Marşul pentru Viaţă în Arad, piaţa Avram Iancu, la orele 12:00 pentru a afirma şi a apăra dreptul la viaţă al copilului nenăscut.

Pentru detalii vă rugăm să contactaţi organizatorii.

Share
Thursday, March 14th, 2013 Articole No Comments

Ziua de Doliu Naţional în Memoria Pruncului Nenăscut – 22 martie 2013

Vineri, 22 martie 2013 în Ziua de Doliu Naţional vom purta la piept o panglică neagră de doliu în memoria copiilor nenăscuţi ai acestei ţări.

20.000 000 sau mai mulţi, numai Dumnezeu îi ştie…

La şcoală, la birou, pe stradă, la piaţă sau în mall, panglica de doliu de la pieptul nostru îi va aminti pe cei nenăscuţi ai noştri: copiii, fraţii şi surorile, verişorii şi verişoarele, prietenii sau soţii pe care nu îi avem pentru că mamele lor i-au ucis înainte de a se naşte.

Atunci când ne vom întâlni cu cineva pe stradă şi acela va întreba:

-“Vai, dragă, dar ce s-a întâmplat? Cine a murit?”

Noi vom putea răspunde:

-“Mi-au murit copiii şi fraţii, prietenii mei şi ai tăi au murit.”

Poate şi în felul acesta inima împietrită a celor din jur se va înmuia măcar o clipă.

Şi numai Dumnezeu ştie dacă clipa aceea nu va fi mântuitoare…

Îi plângem pe cei nenăscuţi de care ştim şi de care nu ştim, vineri, 22 martie, într-o zi de doliu naţional în care sirenele ar trebui să urle, steagurile să fie în bernă şi noi să plângem amarnic, pe genunchi…

...pentru că odată ce ai omorât pe cineva, acela omorât rămâne…

Share
Tuesday, March 12th, 2013 Articole No Comments


Anunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!