Archive for October, 2013

21 octombrie L.A.V! – o punem de spectacol

lav

 

Lunea viitoare, 21 octombrie 2013  la 17:30 vă aştept în sediul de pe strada Oituz 105 să vorbim…despre spectacol.

Da, dragii şi dragele mele, avem sala mare a Filarmonicii Arad rezervată numai şi numai pentru noi, pe data de 29 noiembrie 2013.

Vom avea atunci un mare spectacol aniversar la 4 ani de la demararea Campaniei de informare Alege Viaţa! în Arad, un spectacol pentru strângere de fonduri ca să susţinem această acţiune şi în acest an, un spectacol-manifest.

Vreau să fie un spectacol EXTRAORDINAR. Aşa cum sunteţi voi. Aşa cum au fost înaintaşii noştri, în special cei care au murit în temniţele comuniste cărora, din nou, le vom dedica seara.

În căutarea libertăţii din lăuntrul nostru (pentru că, după cum merg treburile în România lui 2013 se pare că libertatea din afară nu prea mai există şi cât există este ameninţată în mod serios) ne vom întâlni şi luni la L.A.V!

Toţi cei care doresc să facă parte din spectacol sunt bineveniţi. Chiar dacă nu aţi fost în tabără, nici nu are asta relevanţă acum. Vă aştept cu drag să vă alegeţi poezii pe sufletul vostru şi să participaţi la ceea ce urmează să se numească

LIBERTATEA DIN LĂUNTRU – un spectacol despre Viaţă

Aduceţi-vă poeziile, dacă nu le mai ştiţi.

Eu îmi aduc încăpăţînarea de a crede în voi. Ahhh, şi încă ceva: dragostea. Da, dragostea.

Share
Wednesday, October 16th, 2013 Articole No Comments

Vă recomand un blog – Părintele Stephen

http://parintelestephen.wordpress.com

Mie îmi place.

Share
Wednesday, October 16th, 2013 Articole No Comments

L.A.V! – programul lunii

 

 

lav

Acum, că am început cum trebuie întâlnirile noastre de luni şi vă avertizez că sunt bătute-n cuie: poluă, ninge, bate crivăţul, vine apocalipsa cu “a” mic sau mare, suntem doi sau 200, lunea ne vedem, aşadar, o să vă spun şi un program aproximativ, ca să ştiţi cam care va fi ideea. Programul, însă, nu e bătut în cuie decât la nivel de principiu. S-ar putea să mai inversăm unele activităţi, în funcţie de factorii pe care nu îi pot eu controla, dar, ca principiu, sună aşa:

În prima luni din lună (sau care o fi 🙂 ..)  – Special Guest Day – vom avea un invitat, evident. 🙂  Invitatul cu pricina va fi un adult sau un-fel-de-adult, nu o să chem decât oameni interesanţi, care au ceva de spus, care sunt vii pe dinăuntru nu plicticoşi şi scorojiţi, nu din ăia care ne ţin predici şi vor să ne schimbe în ei înşişi, staţi liniştiţi 😀 (vă puteţi baza pe mine la faza asta :D..) Adultul cu pricina o să vină ca să fie descusut de noi, ca să îşi pună sufletul pe tavă în faţa noastră, ca să ne arate ce ştie sau ce este sau ce ar vrea să fie sau….mai ştiueucechestiede-alui 🙂

Lunea asta o să o avem pe Giorgiana Popan a noastră. O ştiţi, o iubiţi, nu mai trebuie să îi fac reclamă 🙂

Pe lista asta cu invitaţii mai figurează în stand by şi prietenul nostru din tabără, domnul profesor de religie Marcel Tang, şi încă vreo alţi câţiva oameni dragi mie pe care nu vi-i dezvălui aici, ca să vă fac curioşi şi pe voi şi pe ei 🙂 (acuma stau toţi cei pe care îi cunosc, tremurând de nerăbdare, “oare sunt pe lista L.A.V! -ului sau nu?” 🙂 …)

În următoarea lune (lune? aşa se zice? habar n-am :).., nu, cred că nu, cred că se zice tot “luni”, dar parcă e mai fain “lune” :)… aşa rămâne :)…) va fi SEARA TALENTULUI – sau, poate, a TALANTULUI 🙂 Unul dintre noi va avea privilegiul de a ne arăta ce ştie, ce poate, ce-i place să facă, să citească, să scrie, etc, etc., the sky is the limit 🙂 Sau, poate, unul dintre voi, care aveţi un coleg/colegă pe la şcoală cu vreun talent pe care îl admiraţi, o să îl invitaţi pe acela să ne arate ce face, ce ştie, ce poate. Pregătiţi-vă! 🙂

În a treia lune (sic! :)..) vom învăţa să cântăm. SEARA MUZICALĂ. Ce fel de muzică, vom vedea. 🙂

În a patra lune vom avea SEARA ALTORA – adică o vom dedica altora, celorlalţi. Oamenilor din jur. Vom ajuta, în diversele feluri în care ajutorul e necesar şi poate fi dat. O să vedeţi, sunt multiple feluri în care poţi ajuta, feluri la care, poate, nici nu te-ai gândit. Poate cel mai preţios timp e cel pe care îl oferi celuilalt. Vom face asta împreună.

Apoi, bineînţeles, printre picături, vom mai vedea câte un film – asta, doar dacă reuşim să strângem cei 2000 de lei să cumpărăm un proiector, evident, dar sper să reuşim. Vom merge la teatru din când în când dacă e ceva digerabil pe acolo, pe la filarmonică şi pe la alte manifestări şi manifestaţiuni cultural-interesant-amuzant-educative de prin urbea noastră. Poate şi de prin Timişoara.

Dragii şi dragele mele, astea sunt intenţiile mele cu care mă aştept să rezonaţi. Sunt deschisă, însă, şi la alte propuneri şi idei deştepte 🙂

Vă aştept să fiţi alături de mine, în fiecare luni (era să zic “lune” :))…) de la orele 17:00 pe strada Oituz 105, să ne bucurăm de câteva ore de calitate, amuzante şi deştepte,  împreună, pentru că dacă L.A.V! nu e, nimic nu e 🙂

 

Share
Saturday, October 5th, 2013 Articole No Comments

Oaşa – mini tabără ediţia 5

Oasa-ed5-01

 

Vă aşteptăm cu drag, să participaţi împreună cu noi, la tabăra organizată la Mănăstirea Oaşa!
    Mănăstirea Oaşa este o mănăstire ortodoxă, aflată la 40km depărtare de localitatea Şugag, judeţul Alba, mai exact la o distanţă de 70 de kilometri spre sud de Sebeş şi la 57 de kilometri nord-est faţă de Petroşani, la poalele Munţilor Şureanu.
Mănăstirea Oaşa este o oază de linişte în mijlocul munţilor, încojurată de păduri maiestuoase şi lacuri splendide.
Se călătoreşte pe Transalpina, cea mai înaltă şosea din România.
Aici îl veţi putea cunoaşte pe părintele Pantelimon, cel din emisiunea de mai jos
S-ar putea chiar să vă placă 🙂
Share
Friday, October 4th, 2013 Articole 1 Comment


Anunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!