Archive for March, 2014

Marşul pentru Viaţă – Arad, 22 martie 2014

https://www.facebook.com/photo.php?v=730924190271803&set=vb.100000626877973&type=2&theater

Share
Sunday, March 23rd, 2014 Articole No Comments

Subiectul zilei pe InfoTV – Marşul pentru Viaţă la Arad

Vă invit să vizionaţi emisiunea de la postul local arădean InfoTV pe tema Marşului pentru Viaţă din Arad.


(Vezi pe Youtube)

 

Share
Wednesday, March 19th, 2014 Articole No Comments

Marşul pentru Viaţă 2014 – comunicat de presă

Comunicat de presă

Un copil e Bucurie!

Asociaţia Ieromonah Arsenie Boca şi Asociaţia Brâncoveanu, ambele din Arad în parteneriat cu Campania de informare “AlegeViaţa!” organizează ]n Arad sâmbătă 22 martie 2014, a treia ediție a „Marşului pentru Viaţă”. Acest eveniment are o amploare națională, urmând să se desfășoare simultan în peste 27 de orașe ale României.

Scopul „Marșului pentru Viață” este afirmarea dreptului la viaţă al copiilor nenăscuţi din momentul concepţiei, respectul faţă de viaţă în toate fazele şi ipostazele ei, nevoia de sprijinire a familiei, formată dintr-un tată şi o mamă, ca temelie a societăţii.

Anul 2014 este al 22-lea an consecutiv de scădere demografică în România. Scăderea natalităţii, identificată ca factorul principal al crizei demografice, va continua să cauzeze adâncirea dezechilibrului ecomomico-social dacă nu va fi stăvilită, în primul rând prin politici guvernamentale de restricţionare şi oprire a avorturilor şi de încurajare a natalităţii, cum deja se întâmplă în mai multe ţări europene.

În timpul marșului va fi lansat un Manifest adresat societății şi clasei politice. Prin acesta se cere adoptarea unei atitudini şi legislaţii favorabile vieţii şi familiei, în contextul în care România are cea mai ridicată rată a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Conform datelor de la ultimul recensământ, în ultimele două decenii, România a pierdut, numeric, 4.000.000 de locuitori, iar populația a îmbătrânit vizibil. Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor.

Pierderile sunt inestimabile şi ele afectează vizibil toate aspectele vieții, de la piaţa forţei de muncă şi bugetele de pensii sau asigurări de sănătate și până la puterea creativă a neamului nostru. În viitor, România va depinde în mare parte de imigrație, pentru a putea exista în continuare. Fără copii, România moare!

În Arad Marşul pentru viaţă are ca punct de plecare Piaţa Avram Iancu, sâmbătă 22 martie 2014, orele 12:00, continuă cu o oprire la spitalul matern şi se va finaliza în faţa Catedralei ortodoxe “Sfânta Treime” cu o cruce de lumânări în memoria copiilor ucişi prin avort.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesați pagina www.alegeviata.org, pe facebook Alege Viata, să scrieţi la maria@alegeviata.org sau să contactaţi organizatorii la numărul de telefon 0742 678 744.

Share
Monday, March 10th, 2014 Articole 1 Comment

Despre videoclipul Marşului pentru Viaţă 2014

În 22 martie 2014 la Arad, începând cu ora 12:00 din piaţa Avram Iancu  se va desfăşura Marşul pentru viaţă – a treia ediţie, sub sloganul: Un copil e Bucurie!

Acest videoclip are multiple semnificaţii:
1. Paharele folosite nu sunt deloc întâmplătoare. Doar pahare de iaurt de Curtici şi de Pecica, două localităţi din judeţul Arad unde oamenii trăiesc din roadele pământului, în semn de protest împotriva planului guvernanţilor de a permite exploatarea gazelor de şist din zona de vest a României. Vrem să putem mânca, noi şi urmaşii noştri, acest iaurt delicios şi peste 10, 20 sau 100 de ani!
2. Tinerii protagonişti s-au îmbrăcat, majoritatea, în ii. Unele mai vechi de 100 de ani, adevărate bijuterii ale neamului românesc. Ne iubim neamul, cultura lui, tradiţiile lui şi din el ne tragem seva, bucuria.
3. Protagoniştii – elevi de la 14 la 19 ani – au devenit voci pentru cei ce nu au voce: pruncii nenăscuţi în pericol de a fi avortaţi. Într-o societate modernă în care se promovează tot mai mult o cultură a morţii, ei au înţeles mai repede decât adulţii din jur că trebuie promovată şi susţinută viaţa, din prima ei clipă de apariţie. Un copil este un copil cu drept deplin la viaţă din momentul concepţiei.

Ca un post scriptum, trebuie spus că toţi cei implicaţi, de la sunetişti, fotografi sau cameramani, au lucrat pro bono, având cu toţii acelaşi crez: ROMÂNIA! Le mulţumesc tuturor acestor oameni minunaţi: sunetul – Cosmin Harbei, cameramani – Onoriu Felea, Cristian Ţuţuroi, Sergiu Ilisie şi Alexandru Niga, fotografii – Alexie Kocso.

Veniţi la Marşul pentru Viaţă, în Arad, sâmbătă 22 martie 2014 de la ora 12:00, pentru că, după cum vedeţi, un copil e Bucurie! 🙂

Share
Wednesday, March 5th, 2014 Articole 8 Comments


Anunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!