Archive for April, 2015

Pentru cei ce iubesc activitatea pro vita

2lasuta

Dragii mei,

cei care sunteţi iubitori ai activităţii pro vita din Arad şi vă doriţi să o susţineţi cumva, iată o modalitate simplă, eficientă şi legală (:)..): virarea celebrului 2%.

Ce înţelegem, la momentul de faţă prin “activitate pro vita în Arad”:

1. Campania de informare “AlegeViaţa!” din şcoli. Avem deja mii de elevi informaţi, mii de materiale informative (cărţi, pliante, fluturaşi) oferite. Zeci de copiii născuţi 🙂

2. Campania de consiliere antiavort din spitalul de ginecologie obstetrică din Arad. Aceleaşi materiale oferite gratuit, sute de ore de consiliere faţă către faţă, mii de ore de consiliere telefonică. Zeci de copilaşi salvaţi ca prin miracol de la avortul iminent. (tocmai am aflat azi că ni s-a mai născut o fetiţă 🙂 Bucuraţi-vă! :)..)

3. Evenimente publice: Marşul pentru viaţă, emisiuni TV, conferinţe, piese de teatru

4. Activităţi cu tinerii extra curriculare: excursii, tabere, întâlniri săptămânale – L.A.V!

Dacă toate acestea vi se par demne de a fi susţinute atunci e simplu:

Descărcaţi formularul de mai sus şi, după ce îl completaţi cu propriile date de identificare, adăugaţi la punctul III. 2 următoarele date:

Asociaţia IKON

C.I.F. 34139519

Cont bancar (IBAN): RO46BTRLRONCRT0285292901

Semnătura

Şi atât.

Formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.   Formularul se completează în două exemplare. Unul merge la organul fiscal, unul rămâne la contribuabilul generos. Dacă vă e mai comod, mi le puteţi da mie şi le depun eu.

Voluntarii noştri aşteaptă cu mare nerăbdare sprijinul vostru, să ştiţi 🙂

Vă mulţumesc anticipat şi vă stau la dispoziţie pentru orice eventuală nelămurire.

 

Share
Tuesday, April 7th, 2015 Articole No Comments

Vă recomand din suflet

Conferința ”Avortul – Ce ne spune Biblia?” susținută de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, la Casa de Cultură a Studenților, Miercuri 18.03.2015. Vizionare plăcută!

Share
Saturday, April 4th, 2015 Articole No Comments

Pichetare 2015 – Cei 60

Marşul pentru viaţă a fost doar una dintre manifestările pro vita din ţară şi din Arad. După binemeritata zi de odihnă de duminică a urmat o acţiune în forţă – pichetarea clinicilor şi cabinetelor unde se fac avorturi în Arad.

Dintre cei 500 de manifestanţi, 60 s-au dovedit a fi cei mai mai puternici şi mai curajoşi şi, înarmaţi cu pancarde şi rugăciune, luni 23 martie 2015, de la ora 13:00 s-au amplasat la cele 16 locaţii unde actul medical se desfăşoară după alte reguli decât cele ale medicinei: “MEDICÍNĂ f. Știnta care se ocupă cu studiul profilaxiei şi tratări bolilor, ocrotirii şi restabilirii sănătăţii omului” – conform DEX.

Vreau aici să remarc un lucru: este evident că nu e uşor să ieşi în stradă cu pancarde pro vita într-o societate atât de depărtată de viaţă şi de conceptul asumării responsabilităţilor cum este societatea românească a prezentului. Fiecare dintre cei 500 de arădeni care au îndrăznit să iasă în stradă la Marşul pentru viaţă este, fără nici o umbră de îndoială, un om foarte curajos. Unii dintre ei sunt personalităţi locale sau au diverse funcţii de decizie în mediul în care lucrează, ceea ce face ca astfel de manifestări să aibă o altă greutate în viaţa lor. Alţii sunt oameni care au trăit în păcate grele o bună parte din viaţă, neştiind sau ignorând aspectul moral-spiritual al vieţii şi ajungând astfel să aibă pe conştiinţă multe avorturi, iar acum a le recunoaşte este un lucru dificil de asumat. Au făcut-o.

Cei 500 sunt oameni care şi-au câştigat respectul, care şi-au depăşit fricile, care au mai urcat o treaptă spre Cer!

Am început în urmă cu 4 ani Marşul pentru viaţă în Arad cu 150 de oameni şi 3 preoţi – dacă îmi amintesc eu bine. Acum am ajuns la 500 de oameni şi 9 preoţi ceea ce, la nivelul Aradului, nu e puţin lucru.

DAR

…pentru că este aici un “dar”. Dintre cei 500 sunt câţiva mai speciali. Pentru că într-o mare de 500 de oameni te poţi pierde uşor, la fel cum poţi căpăta şi curaj mai uşor. Eşti important ca o rotiţă dintr-un sistem care funcţionează.

Însă pentru a deveni tu însuţi sistemul, ei bine, aici e nevoie de mult curaj şi asumare.

60 dintre cei 500 au avut puterea să mai facă un pas în faţă, să mai urce o treaptă spre Cer.

Dacă anul trecut am pichetat 15 locaţii, implicate fiind 50 de persoane, anul acesta am avut 16 locaţii şi 60 de luptători.

Poate una dintre secvenţele care m-au impresionat cel mai mult a fost atunci când, în urma apelului Părintelui de duminică după slujbă când i-a îndemnat pe oamenii care se simt păcătoşi (“şi toţi ar trebui să ne simţim aşa” – a spus) să se înscrie pentru pichetare, a venit la mine un domn profesor de matematică D.C. şi mi-a zis: “Trece-mă şi pe mine pe listă.” Apoi a adăugat cu un zâmbet amar “că şi eu sunt păcătos”.

Aşadar, luni după prânz, 60 de oameni au ridicat ca un zid împotriva Răului pancardele, bannerele şi rugăciunea de jur împrejurul locurilor care ar trebui să fie aducătoare de bucurie şi nu de durere. Pentru 2 ore ei au stat în faţa trecătorilor, medicilor, asistentelor şi şi-au făcut public mesajul pro viaţă. S-au distribuit mii de fluturaşi cu informaţii despre avort, sarcină şi contracepţie. S-a vorbit cu oamenii de pe stradă, cu medicii – atunci când s-a putut – şi s-a mai scris o pagină din acţiunile pro vita în Arad.

Numai cine nu a fost la o astfel de acţiune îşi poate imagina că e uşor!

Vă invit să îi cunoaşteţi pe aceşti oameni demni de respect, să le luaţi exemplul şi la următoarea acţiune să le fiţi alături.

Sigur, avem şi anul acesta calupul nostru de can-can-uri 🙂 echipe cărora li s-a turnat de la balcon apă în cap, echipe care au fost alungate sau înjurate, dar faţă de anul precedent totul a decurs mult mai paşnic. Important este că mesajul străzii a fost unul de încurajare, de susţinere.

Încet – încet, pas cu pas, mentalităţile se pot schimba. Oamenii ajung să preţuiască viaţa tot mai mult şi, printr-o educaţie făcută cu asiduitate, putem nădăjdui într-o viitoare generaţie pro vita care să schimbe ceva în România.

Iată pozele curajoşilor noştri şi cabinetele pichetate, cu amendamentul că nu a fost timp suficient să ajung la toate locaţiile, astfel că 3 dintre ele lipsesc din colajul foto.

Spitalul de obstetrică-ginecologie “Traian Vuia” Arad – locul unde viaţa unui om costă 150 de lei… Bărbaţii prezenţi, Sergiu şi Andrei – acesta din urmă alături de tânăra lui soţie, studenţi teologi. Cinste lor!

IMG_1758

 

Dr. Cârciu – unde am avut bucuria să-l întâlnim şi pe protagonistul videoclipului dedicat imnului marşului de anul acesta, Edi Horvat.

IMG_1760

 

 

Pro Sana Medica – un loc dificil dar o echipă bravă! Cu cât mai multă înverşunare au întâmpinat, cu atât mai multă forţă au căpătat şi determinare de a continua acţiunile pro vita!
IMG_1762

 

Policlinica municipală, unde chiar dacă nu se fac avorturi pe bandă ca la spitalul matern, se oferă contracepţie şi alte proceduri incompatibile cu viaţa.

IMG_1764

Dr. Bunescu – remarcăm pichetarea pentru prima oară de către  micuţa Anastasia Murariu, fiica unei adevărate militante pro vita, Maria Murariu.  🙂 Bravo, fetelor! 🙂 şi tot pentru prima oară, colegul meu de la teologie, Mircea, unul dintre foarte puţinii curajoşi din branşă. Mulţumesc, Mircea!

IMG_1766

Dr. Gomborş – o echipă excelentă de fete curajoase, eleve de la Colegiul Naţional Preparandia “Dimitrie Ţichindeal”, respectiv Colegiul Naţional “Elena Ghiba Birta”. Sunt convinsă că Dimitrie Ţichindel şi Elena Ghiba Birta sunt mândri de voi, fetele mele dragi, Nicoleta, Maria, Jasmine, Paula şi Nadia!

IMG_1768

 

Dr. Teaha – o echipă deja experimentată, astfel încât să poată înfrunta orice fel de rău.

IMG_1769IMG_1770 IMG_1771Dr. Popescu – peste drum de bisericuţa de pe Eminescu, vă vine să credeţi? Doi bărbaţi curajoşi au avut de înfruntat câteva invective şi ameninţări. Unul dintre ei m-a sunat să îmi spună ce s-a întâmplat şi la  dorinta clar exprimată a unei persoane (asistenta, probabil) de a pleca ei de acolo, unul din ei a răspuns: “Această acţiune e autorizată” şi “Putem chema poliţia dacă e nevoie”.  Apoi m-a sunat să mă întrebe dacă să cheme poliţia 🙂 Nu era cazul, cu câteva clipe în urmă vorbisem cu locotenentul care era responsabil de acţiunea noastră.

IMG_1772

 

Dr. Şendroiu – la câteva sute de metri de locul de mai sus, o altă echipă de băieţi curajoşi, de data aceasta seminarişti. Bravo lor! Cinste şcolii lor!

IMG_1774

Policlinica specială – unul dintre ginecologi intră în clinică şi aruncă o vorbă: “De ce staţi aici? Aici numai una dintre doctoriţe face avorturi.” No kidding?

IMG_1777

 

Dr. Şerban – de care uitasem anul trecut şi nu l-am pichetat. Şocată de ceea ce se întâmplă, o asistentă probabil, iese şi le spune alor noştri “De ce staţi în faţa cabinetului? Mergeţi mai încolo!”. Pancarda cu “Avortul ucide” era perfect vizibilă de pe celălalt trotuar, de pe şosea, aşa că mulţi oameni se opreau să vadă despre ce e vorba. De la câţiva metri un echipaj al poliţiei supraveghea discret. La finalul timpului alocat pichetării, un poliţist tânăr şi frumos în uniforma lui, se apropie şi le cere tinerilor, Oana,  Dan Gavriil şi Vasilissa câteva pliante “pentru cineva”. Doamne ajută!

IMG_1779

 

Dr. Baltă – echipa a ratat poza de anul acesta din cauza întârzierii mele, dar promit, Andreea, Ştefan şi Veturia, că la anul vin mai devreme pe la voi!

Clinica Infomedica – o echipă numeroasă care s-a desprins în două părţi. Bărbaţii au stat pe trotuarul mai circulat, iar fetele chiar la intrarea în clinică. Mi se pare excepţional că bărbaţii îşi asumă tot mai mult lupta pro vita şi îi fac, sper, şi pe ceilalţi bărbaţi să conştientizeze ce rol important au în această privinţă.

IMG_1781

 

Clinica Genesys – pe din afară un aspect de clinică europeană. Dacă ar deveni şi o clinică a vieţii ce frumos ar fi! Aici am avut o echipă numeroasă şi entuziastă, plină de râvnă şi bucurie! Mulţumesc, dragilor!

WP_20150323_14_32_32_Pro

 

WP_20150323_14_04_45_ProIMG_1783

Aşadar, generaţia pentru viaţă iese în stradă, devine vizibilă, începe să aibă cuvânt.

Continuăm acţiunile pro vita în Arad: campania “AlegeViaţa!” din şcoli continuă, consilierea anti avort din spitalul matern continuă, distribuţia de materiale informative continuă.

Cei care simţiţi dorinţa de a face ceva pentru viaţă de dragul Vieţii sunteţi cu drag aşteptaţi 🙂

Share
Wednesday, April 1st, 2015 Articole 2 Comments


Anunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!