Why do I REALLY hate feisbuc

---------------------------------------------------

1. Te dezumanizează complet. Te transformă dintr-un suflet într-o imagine care e musai să fie zâmbitoare.

Bullshit!!!

Oamenii nu-s zâmbitori mai deloc în realitate.

2. Îţi şterge complet propriile opinii. Te “obligă” să dai stupizenia de “like” la tot felul de idioţenii, altfel se interpretează nuştiucum. Te obligă să dai stupizenia de “like” la tot felul de situaţii cu care se potriveşte noţiunea de “like” fix ca nuca’n perete, cum ar fi anunţuri de genul “Înmormântarea va fi la ora…”. Consecinţa se întrevede cu uşurinţă: demonetizarea, după termenul de “prieten” şi a noţiunii de “like”. Ce simplu va fi să confundăm, cât de curând, (dacă nu o şi facem deja) ceea ce chiar ne place cu ceea ce e politically correct.

3. Te anulează ca intelect, opinie şi capacitatea de exprimare coerentă/amuzantă şi/sau inteligentă a respectivei opinii. Foarte puţini îşi mai bat capul să exprime vreo părere pe vreunul din subiectele postate, unele dintre ele, de altfel, interesante. Like şi basta! Apoi ia încercaţi să înădiţi trei vorbe cap ca cap pe vreo temă dată. Veţi vedea că vă vine din ce în ce mai greu. Like? Like!

4. Îţi dă un fals sentiment că participi la ceva ce e viu, când în realitate tu mori, pe dinăuntru, puţin câte puţin, dar sigur, până când nu vei mai putea aprecia cât din viaţa ta mai există.

5. Pe lângă toate astea, e boring like hell. Come on! (Acum sunt eu politically correct, că aş da vreo câteva exemple de profiluri ale unora care chiar nu ar avea voie să apară pe feisbucu’ cu pricina!) Mă abţin eroic.

6. Revenim la imagine. La faptul că te reduce/că te face să te reduci la o faţă, hai, poate un trup, care e musai să fie zâmbitor şi arătos, şi chiar dacă nu e, uneori chiar deloc-deloc, toată lumea dă celebrul de musai LIKE plus aferentul comentariu:” Eşti frumoasă/minunată/elegantă” şi dacă e adevărat şi dacă nu. Ne minţim reciproc într-un hal fără de hal, fără nici o părere de rău. Ridicol. Pervers. Penibil.

Cred că aş mai găsi vreo câteva argumente, dar presupun că m-am făcut înţeleasă: I really hate feisbuc/Detest feisbuc.

Drept pentru care îmi declar această aversiune public.

Nu că ar avea vreo relevanţă.

Dar poate că are.

 

…………………………………………………………………………………………………….

p.s. Aşa de fericită sunt că am scris aceste câteva cuvinte pe blog de parcă cine ştiece aş fi făcut 🙂 E o plăcere anume aceasta de a-ţi exprima emoţiile în scris cu conştiinţa că vei ajunge şi la sufletul unora dintre cititori. Fain 🙂

Share

2 Comments to Why do I REALLY hate feisbuc

 1. It’s TRUE…

 2. Loren Hardy Official on December 25th, 2013
 3. Am citit si eu articolul si pot spune ca am parere impartita despre idee:incep intai cu partea de aprobare;nefolosit bine Facebook intr-adevar te poate izola complet,oferindu-ti falsa iluzie ca esti popular etc
  INSA,cred cu fermitate ca aceasta este doar o parte a problemei;cealalta fiind chiar solutia,sa zicem asa.
  Personal o sa dau exemplul meu ca sa nu fie probleme ca as folosi doar exemplele altora pentru a-mi forma propria idee.Exemplul propriu este cel mai bun in acest caz.
  Tocmai ca sa elimin ideea de borin Facebook,am inceput sa-l folosesc ca o platforma de informare/dialog care respecta niste reguli simple dar care s-au dovedid eficiente:
  a)nu am poze cu mine-in acest fel nu dau ocazia lumii sa minta cum ca le-ar place,dar in realitate nu
  b)fiind o fire care iubeste informatia sunt abonat la multe institutii,ziare etc-de aici sursa de informatie pentru postarile si comentariile mele.Fara nici o tenta de lauda,ideea se bucura de succes
  c)Directia Alfa-asa se numeste portalul-comunitatea-se adreseaza in general tuturor categoriilor de varsta si ofera informatii pe mai multe domenii de interes general cum ar fi: sanatate,religie,finante etc
  d)ca si o caracteristica involuntara-datorata in principal celei mai mari parti a continutului-cei mai multi admiratori sunt adulti.Prin aceasta nu vreau sa bat apropouri,oricine fiind binevenit sa intre si sa se informeze si sa contribuie la procesul de informare.Este stiut faptul ca o informare buna si la timpul potrivit poate ajuta foarte mult.
  d)Facebookul personal a fost creat avand o regula care vreau sa fie respectata cu sfintenie: fara violenta si vulgaritate.Detest asta.
  In concluzie cred ca depinde mult de scopul cu care “traiesti” pe Facebook.Pacat ca multi nu pot/nu vor sa inteleaga asta.

 4. a on November 14th, 2014

Exprima si tu un gand...


NOTA :
Administratorii isi rezerva dreptul de a modera comentariile pe acest blogAnunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!