Lecţia de creştinism.

---------------------------------------------------

Ce înseamnă să fii creştin? De multe ori ne învârtim în jurul termenilor şi cuvintelor, îmbârligăm sofisme deştepte, predici interminabile, cărţi şi articole sofisticate şi apoi sfârşim lamentabil într-o stare interioară ce nu are nimic de-a face cu creştinismul pe care atât de mult ne-am dorit să îl definim, măcar. Ne-am dorit să îl definim, pentru că până la a-l trăi se dovedeşte a fi, de multe ori, cale lungă.

Ce înseamnă să fii creştin? Teoretic ştim: “Iubeşte-l pe fratele tău ca pe tine însuţi”, “mai mare decât toate este dragostea”, etc.

Să fii creştin, aşadar, înseamnă să ştii şi să fii capabil să iubeşti, înseamnă să poţi să fii bun, înseamnă să fii mai bucuros să dai decât să primeşti.

Ieri seară am primit o lecţie de creştinism trăit firesc, autentic. Creştinism veritabil.

Nici nu terminasem bine de scris articolul precedent, îl postasem pe pagina de fb de vreo câteva minute când îmi sună telefonul.

Era fata de care scrisesem în primele rânduri ale articolului.

“Ce coincidenţă” – îmi zic.

Nu era nici o coincidenţă. Citise deja articolul despre Cristian şi hotărârea îi venise firesc. Ea, cea care fusese ajutată, acum este cea care poate ajuta.

Din micul ei salariu de învăţătoare debutantă de 980 de lei, îi oferă lui Cristian, până când acesta, la fel ca ea, va termina liceul şi îşi va lua BAC-ul, lunar, 50 de lei.

Vă spun drept, mie mi-au dat lacrimile.

Asta e lumea în care vreau să trăiesc! Oamenii care se lasă ajutaţi şi care apoi ajung să îi ajute pe alţii aflaţi în nevoie. Asta este o lume pe care noi o construim, noi, nu altcineva!

Între timp o familie s-a oferit să vină în ajutor pentru Cristian cu 100 de lei lunar şi o altă doamnă cu 50 de lei, astfel încât, iată, mica noastră dorinţă de a înjgheba o bursă pentru copilul acesta necăjit prinde contur.

Sunt bucuroasă că buchiseala mea despre creştinismul trăit a ajuns la lecţia asta. Mulţumesc învăţătorilor mei!

Share

Nici un raspuns inca

Exprima si tu un gand...


NOTA :
Administratorii isi rezerva dreptul de a modera comentariile pe acest blogAnunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!