Dragoste şi Cuvânt – seria 1 – episodul 1 Şimand

---------------------------------------------------

Joi, 25 august 2016, cu ajutorul lui Dumnezeu şi la invitaţia minunatului părinte Mircea Hurdea, am demarat un nou proiect-pilot din cadrul Campaniei de informare “AlegeViaţa!”, sub titlul “Dragoste şi Cuvânt”.

Sgl

Vom avea o primă serie de 7 episoade la Şimand.

Primul episod s-a desfăşurat, aşadar, joi, la căminul cultural din Şimand unde am avut bucuria de a o cunoaşte pe doamna directoare Nagy Florica, un om numai suflet, dăruire, dragoste şi energie! O minunăţie de femeie căreia îi mulţumim din suflet pentru tot ceea ce face!

Alături de ea, părintele Mircea Hurdea, om excepţional căruia îi pasă sincer de starea parohienilor săi şi care a plecat pe drumul anevoios în căutarea oii celei rătăcite.pr Mircea

Recunosc, am fost impresionată de faptul că primarul localităţii Şimand  Florin Dema nu numai că ne-a oferit posibilitatea întâlnirii în clădirea căminului cultural dar a şi fost prezent pe tot parcursul desfăşurării evenimentului, fiind foarte atent şi interesat de acesta. Trebuie să îi mulţumesc sincer pentru prezenţă şi implicare!Cu asemenea oameni implicaţi nu a fost de mirare că s-a umplut sala mică a căminului cultural cu tineri de pe la 14 ani în sus, majoritatea făcând parte din ansamblul de dansuri populare pe care doamna Florica îl coordonează cu pasiune. Am avut bucuria să întâlnesc şi feţe cunoscute, foste eleve şi elevi de la colegiul “Dimitrie Ţichindeal” sau de la seminarul teologic, cu care mă întâlnisem în alţi ani în cadrul campaniei “AlegeViaţa!”. Tinerii au fost, normal, numai ochi şi urechi.

20160825_182508

În primul nostru episod am vorbit un pic despre “talentul” diavolului de a perverti sentimente şi minţi omeneşti şi despre cum se face că sexualitatea a ajuns să fie un monstru hidos care înghite şi devorează tineri, în loc de a fi slugă supusă şi credincioasă în slujba iubirii. Am discutat de situaţia reală din România cu privire la incidenţa bolilor cu transmitere sexuală, cu accent pe virusul HIV. Am discutat despre faptul că nimic bun în viaţa noastră nu are drept sursă decât pe Dumnezeu pe care îl putem afla în chip vădit în Sfânta împărtăşanie. I-am îndemnat pe tineri să cultive relaţia vie cu Dumnezeu şi să se folosească de faptul că îl au aproape pe părintele Mircea Hurdea care îşi pune cu adevărat problema mântuirii fiecăruia dintre ei.

La finalul acestei prime întâlniri le-am dăruit fiecăruia câte o carte care cred că le va fi de mare ajutor. Cu condiţia, desigur, să o citească 🙂

Icone şi carti

Episodul următor va avea premiera sâmbătă 17 septembrie, de la ora 18:00, tot la căminul cultural Şimand. Vom fi împreună pentru a mai dezvălui un strop de adevăr din misterioasa alcătuire a vieţii.

 

Share

Nici un raspuns inca

Exprima si tu un gand...


NOTA :
Administratorii isi rezerva dreptul de a modera comentariile pe acest blogAnunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!