Ora de educaţie pentru nas

---------------------------------------------------

Ora de educaţie pentru nas

Vineri, la liceul Pedagogic din Arad, am iniţiat ciclul de ore de educaţie pentru nas.
După cum prevede şi protocolul european al Educaţiei pentru Nas (P.E.N.), prima oră a fost dedicată nării stângi la fete.
Pe parcursul acestei ore, le-am vorbit tinerilor din clase de la a 7-a la a 12-a, despre importantul rol în buna funcţionare a organismului adolescentei a nării stângi. Am încercat să le explic diferenţele fundamentale între nara fetiţelor şi nara băieţeilor, lucruri determinante pentru dezvoltarea lor ulterioară ca  buni membri ai societăţii.
Este evidentă nevoia tinerilor de a afla detalii semnificative despre particularităţile nării stângi, acest lucru reieşind clar din întrebările puse.
Am mari speranţe că în urma acestei ore, nici unul dintre elevii participanţi nu îşi va mai sufla nasul prin nara stângă.
Orele de luni vor fi dedicate nării drepte la băieţi, aşteptate cu maxim interes după cum am aflat în această seară din mailurile primite.
Conform P.E.N. aceste ore se vor desfăşura pe parcursul întregului an şcolar până la atingerea unei conştientizări profunde a tinerilor asupra rolului fundamental al nasului în devenirea lor ca membri deplini ai societăţii europene.

………………………………………………………………….

Dacă textul de mai sus vă sună absurd, mai încercaţi o variantă: înlocuiţi „educaţia pentru nas” cu „educaţie sexuală”.
Tot la fel de absurd vi se pare, nu e aşa?
Dacă da, (asta însemnând şi că sunteţi un om normal :)..) atunci puteţi înţelege de ce o educaţie „pe bucăţi”, care nu îl priveşte pe om în întregul lui, nu are cum să dea nici un fel de rezultate (bune) şi de ce Campania AlegeViaţa! nu va fi niciodată aşa ceva! Nu facem „educaţie sanitară”, nu facem „educaţie sexuală”, nu facem „campanie anti avort”. Omul luat pe componente nu mai e om, iar noi ne încăpăţânăm să vedem pâlpâirea sufletului din înăuntrul fiecărui trup de adolescent!

Share

Nici un raspuns inca

Exprima si tu un gand...


NOTA :
Administratorii isi rezerva dreptul de a modera comentariile pe acest blogAnunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!