Despre …ţiganizarea României

---------------------------------------------------

Ieri mi se plimba printre gânduri un articol pe care vroiam să îl postez despre ţiganizarea României, un articol furios şi trist, neputincios şi inutil, despre cum majoritarii recent renovatei pe bani mulţi străzi pietonale Meţianu din Arad sunt ţiganii cu pălărie neagră cu bor imens, ţigănci gălăgioase cu fuste colorate şi ‘şpe puradei împrejur, cum magazinele recent renovatei străzi s-au ţiganizat-aferent cumpărătorilor lor şi au doar marfă pe gustul acestora, cum calci cu pantoful de primăvară întâi pe scuipatul gaborului şi abia apoi mai atingi dalele de marmură ale frumoasei străzi amintite mai sus, cum “pavajul” pieţei Avram Iancu este format din coji de seminţe de floarea-soarelui scuipate de şleahta de ţigani care populează centrul oraşului, etc., etc., etc., tristeţea de a-mi vedea neamul dispărând…şi înlocuit de un alt neam, străin nouă, cu alt set de valori, alte credinţe şi alt comportament.

Apoi am citit acest articol:

Cine a ucis-o pe Grancsa Szomna?

Apoi mi-am adus aminte de “contribuţia” mea, a colegilor mei de clasă, de generaţie – (ca să lărgesc cercul vinovaţilor şi să mă simt eu mai bine) – nu, mai bine să rămân doar la contribuţia mea: cum am participat eu activ, până la 40 de ani, la distrugerea pe care acum o văd. Unde sunt copiii mei? Unde este jertfa mea? Unde este munca mea?

Nicăieri…

Câţi oameni care au acum 40 de ani cunoaşteţi voi care să îşi fi născut toti copiii?

Ei, acum trăim în lumea pe care noi am creat-o, căpătăm “rezultatul” muncii noastre de o viaţă.

Nu mă pot plânge.

O plâng doar pe fătuca aia amărâtă care nu a mai văzut capătul nefericirii ei şi a ales întunericul veşnic, fără să îşi dea seama că, dacă mai avea un pic de răbdare, vreo 10-15 ani, ar fi trăit într-o Rromânie în care ar fi avut absolut toate drepturile să fie majoritară, cu beneficiile aferente.

 

Share

Nici un raspuns inca

Exprima si tu un gand...


NOTA :
Administratorii isi rezerva dreptul de a modera comentariile pe acest blogAnunt pe e-mail

Daca doriti sa fiti anuntati ori de cate ori apare un articol nou in site-ul nostru, inregistrati-va in acest formular.Va multumim!